Connect with us

Euromillions Basketball League

Officieel: Ook Paris Lee naar Bamberg

Brose Bamberg heeft opnieuw een belangrijke schakel van de Telenet Giants Antwerp overgenomen. Ditmaal komt ster Paris Lee over naar de Duitse bekerwinnaar. De 24-jarige point-guard tekent een 2-jarig contract bij de negenvoudig Duits kampioen. Lee is de eerste buitenlander die een contract tekent bij de ploeg van Roel Moors, die vorig seizoen nog de Antwerp Giants coachte, maar kort geleden ook de overstap maakte naar Bamberg.

Het contract zal wel een clausule bevatten dat Lee naar de NBA zou kunnen vertrekken. Hij speelt namelijk in het Summer League team van de Memphis Grizzlies.

De afgelopen twee seizoenen speelde Lee al onder Moors in Antwerpen. Afgelopen seizoen bereikten ze samen de 3e plaats in de Basketball Champions League en wonnen ze de Belgische beker. Door deze prestaties werd Lee gekozen tot MVP in België, daarnaast kwam hij ook in het tweede team van de Basketball Champions League.

Nadat Lee op college had gespeeld verhuisde hij in 2017 naar België. Het afgelopen seizoen haalde hij daar gemiddeldes van 11.5 punten, 5.3 assists en 1.6 steals. In de Basketball Champions League speelde hij nog beter: 12.9 punten, 5.1 assists en 1.9 steals gemiddeld.

3 Comments

3 Comments

  1. Pingback: Ismaël Bako van Antwerpen naar EuroLeague nieuwkomer | Basketbalnieuws

  2. Pingback: Ook Moses Kingsley vertrekt bij Antwerpen | Basketbalnieuws

  3. Pingback: Tyler Kalinoski van Antwerpen naar Turkije | Basketbalnieuws

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Euromillions Basketball League

%d bloggers liken dit: