Connect with us

NCAA

“Once-in-a-generation athlete” loopt in topper blessure op

Bron: WikiMedia

Afgelopen nacht werd er een topper afgewerkt in het college basketbal (NCAA). Aanvoerder van de ranglijst Duke nam het in de eigen Cameron Indoor Stadium voor meer dan 9,000 mensen op tegen University of North Carolina (UNC).

Leider van Duke is Zion Williamson, dé sensatie in dit NCAA seizoen. Toen de wedstrijd pas 36 seconden oud was gebeurde er iets opmerkelijks. De schoen van Williamson plofte uit elkaar tijdens het dribbelen. Hierdoor gleed Williamson weg en raakte hij geblesseerd aan zijn knie. Hij vertrok naar de kleedkamer en Duke verloor: 88-72.

Volgens de eerste berichten zou Williamson een verstuiking aan de knie opgelopen hebben. Hiermee komt het “march-madness” toernooi niet in gevaar voor de 18-jarige Amerikaan.

Williamson staat dit jaar volop in de belangstelling. De 2.01m lange Forward is een van de grootste kanshebbers om dit jaar als eerste gekozen te worden in de NBA-draft. Williamson maakt 22.4 punten per wedstrijd, het op één na hoogste aantal in de gehele NCAA. Daarnaast is hij ongelooflijk atletisch voor iemand met zijn lengte en gewicht (130 kg) en heeft hij geweldig veel sprongkracht.

Highlights Zion Williamson (Duke, 2018-2019)
Een nieuw schoolrecord voor Zion Williamson

Williamson is daarnaast ook nog tweehandig en werd door NBA-superster Kevin Durant een “once- in-a-generation athlete” genoemd.

Dit seizoen zijn de wedstrijden van Duke populairder dan ooit. Naast de studenten willen nu ook bekende Amerikanen wedstrijden bekijken. Zo was afgelopen nacht voormalig president Barack Obama te gast.

Tickets voor deze wedstrijd tegen UNC ging daarom aan het eind ook over de toonbank voor bijna 3.000 euro. Hiermee kwam de ticketprijs in de buurt van een kaartje voor de Super Bowl en was het duurder dan de NBA All-Star Game van afgelopen weekend.

Ticketprijs benadert de Super Bowl

Figuren als Zion Williamson stuwen de populariteit van het universiteitsbasket naar ongekende hoogte. Niet alleen studenten willen een ticket om de kolkende sfeer mee te maken. De wedstrijd tussen Duke en North Carolina werd bijvoorbeeld ook bijgewoond door voormalig president Barack Obama (foto).

Last-minute tickets voor de match werden op internet aangeboden voor bijna 3.000 euro. Daarmee komen ze in de buurt van de prijs die op internet gevraagd werd voor een ticket voor de Super Bowl. 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in NCAA

%d bloggers liken dit: