Connect with us

Zeeuw en Zeeuw Feyenoord Basketbal

Ook Jeroen van der List blijft bij Feyenoord Basketball

Jeroen van der List is de derde speler die bijtekent bij Zeeuw&Zeeuw Feyenoord Basketball.
De 31-jarige forward/center tekende voor nog een jaar nadat hij in de zomer van 2018 overkwam van Aris Leeuwarden.
 
Van der List is met zijn lengte van 2.13 meter één van de langste spelers in de Dutch Basketball League. Hij kan bogen op een uitgebreide internationale carrière, hij speelde in Frankrijk, Amerika, België en Japan. Er zijn weinig Nederlandse spelers met zo’n uitgebreid cv, want ook nationaal wisselde hij nogal eens van club: Den Bosch, Den Helder, Leiden, Weert en Leeuwarden. Komend seizoen wordt zijn derde achtereenvolgende jaar in de Maasstad.
 
Afgelopen seizoen leverde hij puike statistieken af: in iets meer dan 22 minuten, scoorde hij bijna 12 punten en pakte hij 4,9 rebounds. Hij kan bogen op mooie schotpercentages: vrije worpen 81%, tweepunters 54,5% en driepunters 32,6%.
 
Van der List is momenteel druk met zijn Stargo-basketballcamp in Roden, maar zegt het volgende over zijn keuze: “Toen ik 15 was kwam ik vanuit Gouda naar Rotterdam om daar in de jeugd te spelen. Ondanks al mijn omzwervingen ben ik altijd een beetje een Rotterdammer gebleven. Hoe mooi is het dan dat ik hier nu hier voor het derde seizoen op rij kan bijtekenen.”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Zeeuw en Zeeuw Feyenoord Basketbal