Connect with us

FIBA Europe Cup

Uitslagen FIBA Europe Cup: Fieler verliest

Bron: FIBA.Basketball

Woensdagavond werden de eerste kwartfinales in de Fiba Europe Cup gespeeld. Er kwamen in totaal acht ploegen in actie, waarvan er volgende week na de returns vier door zullen gaan richting de halve finales.

Hapoel UNET Holon – Alba Fehervar

In Israël nam het Hongaarse Alba Fehervar het op tegen de Israëli. De wedstrijd eindigde in een ruim overwinning voor de thuisclub (96-63). Het lijkt een moeilijke uitdaging te gaan worden voor de Hongaren om het verschil van 32 punten thuis goed te maken. Opvallende spelers aan de Israëlische kant zijn Darion Atkins met 20 punten (tegen 67%) en 7 rebounds en Shawn Jones met 22 punten tegen 82%. Topscorer aan Hongaarse kant is Peter Lorant met 22 punten tegen 82% en 9 rebounds.

Pinar Karsiyaka – Dinamo Sassari

In Turkije vond het duel Pinar Karsiyaka – Dinamo Sassari plaats. De Italianen, in vorige rondes tegenstander van ZZ Leiden & Donar Groningen, wist deze wedstrijd redelijk eenvoudig te winnen met 68-87. Topscorer aan Turkse kant was Sek Henry met 19 punten, Assem Marei scoorde 18 punten en pakte 7 rebounds. Jack Cooley scoorde 26 punten en pakte 11 rebounds voor de Italianen.

Bakken Bears – S. Oliver Würzburg

Het Duitse Würzburg nam het in Denemarken op tegen Bakken Bears. De wedstrijd ging zeer gelijkmatig op tot dat Würzburg in het tweede kwart een voorsprong van elf punten nam. Bakken wist de achterstand in het derde kwart weer terug te dringen en de voorsprong terug te pakken en gaven deze de laatste twaalf minuten niet meer weg. De wedstrijd eindigde in 76-75 na een scoreloze laatste 2 minuten. Topscorer voor de Denen was Tobin Carberry met 15 punten. Devin Oliver scoorde 17 punten en pakte voor Würzburg.

Filou Oostende – Pallacanestro Varese

Filou Oostende had het in eigen huis moeilijk met het Italiaanse Varese en verliest met 70-73. De tegenstander was redelijk bekend voor de Belgen: Jean Salumu en Dominic Archie hebben beiden een verleden in de Belgische kustplaats. Toch keken de Belgen bijna de hele wedstrijd tegen een achterstand aan tot 4 minuten voor tijd, toen ze kort op voorsprong kwamen. Toch wisten ze niet door te drukken en ging Varese er uiteindelijk met een uit-zege vandoor. Aleksa Avramovic scoorde 22 punten voor de Italianen. Chase Fieler, voorheen Donar Groningen, scoorde 20 punten en pakte 9 rebounds voor Oostende.

Fieler had nog wel een lekkere dunk in huis voor fans uit Oostende:

Alle uitslagen van deze speelronde van de FIBA Europe Cup

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in FIBA Europe Cup

%d bloggers liken dit: