Connect with us

Nieuws

Oud Donar speler Bruinsma naar Duitsland

Zojuist is bekend gemaakt dat Evan Bruinsma komend seizoen voor het Duitse Medi Bayreuth zal gaan spelen. Medi Bayreuth komt uit in de Duitse Bundesliga, het hoogste niveau.

Afgelopen seizoen speelde Evan voor het Hongaarse Falco Szombathely en werd kampioen. Evan zelf speelde 40 wedstrijden, waarin hij gemiddeld 28.4 op de vloer stond. Hierin had hij gemiddeld 14.6 punten, 6.9 rebounds en 2 assists.

In het seizoen 2017-2018 speelde hij voor Donar Groningen en werd hij kampioen en won hij de beker. Ook bereikte Donar de halve finale van de Fiba Europe Cup.

Coach Raoul Korner zegt het volgende over Evan: “Evan is een moderne Powerforward, die atletisch en veelzijdig is. Hij speelt met hoge intensiteit, rebound goed, is mobiel en kan daarnaast ook goed gooien. Het is geen toeval dat hij bij zijn laatste 2 ploegen kampioen is geworden.

Ook technisch manager Matt Haufer is positief over Bruinsma: ” Evan is bewegelijk en heeft een hoog basketball-IQ. Hij weet op veel verschillende manieren te scoren en kan zelf aanvallen opzetten. Zo’n type speler zou bij verschillende clubs uit de Bundesliga goed passen.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Nieuws

%d bloggers liken dit: