Connect with us

Nieuws

Payton Henson van New Heroes naar Polen

Payton Henson (23 jaar, 203 cm) heeft een nieuwe club gevonden. Volgend seizoen zal hij uitkomen voor het Poolse GTK Gliwice dat uitkomt in de Energa Basket Liga, de hoogste Poolse divisie.

GTK Gliwice promoveerde in 2017 naar de hoogste Poolse divisie en eindige als 14e van 17 teams (17-18) en als 12e van 16 teams (18-19).

Afgelopen seizoen begon Henson zijn professionele carrière bij New Heroes Den Bosch. In 35 wedstrijden in de Nederlandse competitie scoorde hij gemiddeld 10,1 punten, pakte hij 5 rebounds en gaf hij 1,4 assists per wedstrijd. Ook speelde Henson 8 wedstrijden in de FIBA ​​Europe Cup waarin hij gemiddeldes had van 9.1 punten, 6.9 rebounds, 1.4 assists en 1.1 steal.

Op dit moment weet ik niet veel over de Poolse competitie, maar wat ik heb weten te vinden is een sterke competitie, die een goede reputatie heeft, en clubs uit zowel de bovenste als de onderste delen van de ranglijst zijn van een hoog niveau. Voordat ik het contract tekende, heb ik met coach Turkiewicz gesproken en me geholpen te begrijpen hoe het team werkt en hoe de spellen eruit zien. Ik ben gericht op hard werken en zal er alles aan doen om het team te laten winnen ‘, zegt Payton Henson op de officiële website van de club.

Click to comment

Geef een reactie

More in Nieuws

%d bloggers liken dit: