Connect with us

Basketball Bundesliga

Poropat keert niet terug als coach in Duitsland

Voormalig New Heroes Den Bosch coach Silvano Poropat zal niet aan blijven als coach bij zijn huidige club Syntainics MBC (Mitteldeutscher BC). Eind januari begon de Kroaat met de uitdaging om deze club in de Bundesliga te houden, nadat hij eerder was opgestapt in Den Bosch. Ondanks dat hij het doel behaalde, zal hij toch niet opnieuw aan het roer staan in 2019/2020.

Toen Syntainics MBC het afgelopen seizoen in de problemen kwam, ging het team op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Op 30 januari jongstleden werd deze gevonden in coach Poropat, die tussen 2011 en 2015 ook al aan het roer stond in Weißenfels.

Met de nieuwe coach eindigde MBC op de 15e plaats in de Bundesliga, twee posities boven de degradatiestreep. Ondanks dat konden de coach en club geen overeenstemming bereiken over een vervolg van de samenwerking. Desondanks laat de club wel weten nauw contact te houden met Poropat en sluiten ze een nieuwe samenwerking in de toekomst niet uit.

“Ik wil alle betrokkenen bedanken voor hun vertrouwen in mij en mijn werk. Hoewel het kort en intens was, gaf het me veel plezier weer deel uit te maken van het basketbal in Weißenfels. Diep in het hart ben ik en blijf ik een fan van de club. Voor de toekomst van de club wil ik twee dingen. Aan de ene kant zou ik willen dat MBC succesvol blijft in Bundesliga. Aan de andere kant hoop ik dat de stemming en de eenheid, zoals te voelen was in de laatste wedstrijden, volgend seizoen van de eerste tot de laatste wedstrijd is. Dat was en is altijd de kracht geweest van de stad Weißenfels en de club.

De voormalig Bundesliga coach van het jaar is teruggekeerd naar zijn huis in Nederland. Vanuit hier kan hij direct beginnen met zijn volgende taak. Poropat zal namelijk aankomende zomer coach zijn van het vrouwelijke onder-18 nationale team van Nederland tijdens het Europees Kampioenschap.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Kaza Kajami-Keane naar Duitsland | Basketbalnieuws

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Basketball Bundesliga

%d bloggers liken dit: