Connect with us

Donar

Rienk Mast naar Bradley University

Rienk Mast, een van de grootste basketbaltalenten van Nederland, gaat volgend seizoen college spelen in Amerika. Dat nieuws brengt zijn huidige club Donar vandaag naar buiten.

Mast zal naar Bradley University gaan om daar het basketballen te combineren met studeren. Welke studie Mast zal gaan volgen is niet bekend.

Voor aanvang van het seizoen 2017-2018 werd Mast door coach Erik Braal toegevoegd aan de eerste selectie van Donar. In alle competities waaraan Donar deelnam draaide het 17-jarige talent mee, inclusief de Basketball Champions League en FIBA Europe Cup.
Ook kreeg Rienk als een van de jongste debutanten ooit afgelopen najaar speeltijd bij het Nederlands Team.

Zijn ambities waren bekend en terecht. Vanaf zijn achtste levensjaar is het zijn droom om in Amerika te studeren en te basketballen. Rienk Mast heeft uit een grote lijst van verschillende colleges een weloverwogen keuze gemaakt voor Bradley University in Peoria Illinois op basis van de aanwezige coaching staf en de mogelijkheden om zich daar verder te ontwikkelen. Hij krijgt hier in zijn eerste jaar direct speeltijd en de mogelijkheid om in de zomerperiodes voor het Nederlands Team uit te komen.
Het scholarship zal starten vanaf het nieuwe seizoen.

In het huidige seizoen heeft Mast in 22 wedstrijden statistieken van gemiddeld 15 minuten, 7.4 punten (40% 3pt), 3.4 rebounds en 0.8 assists

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Luuk van Bree met Bradley naar NCAA Toernooi | Basketbalnieuws

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Donar

%d bloggers liken dit: