Connect with us

Nieuws

Roeland Schaftenaar naar voormalige club Jordy Kuiper

Nederlands international Roeland Schaftenaar heeft een nieuwe club. De 32-jarige center tekent een contract voor één seizoen bij het Spaanse Cáceres Basket.

Cáceres Ciudad del Baloncesto, zoals de club voluit heet, komt uit in de Spaanse LEB Oro, het tweede Spaanse niveau. Vorig seizoen eindigde de club uit het westen van Spanje met de Groningse Jordy Kuiper in de gelederen als 9e van 18 in deze competitie. Cáceres speelt in een arena die maximaal 6500 toeschouwers kan herbergen.

De geboren Utrechter speelde tussen 2006 en 2010 op college voor Oregon, waar hij in zijn laatste seizoen gemiddeldes had van 9.2 punten en 4.1 rebounds.

Na zijn Amerikaanse avontuur begon de 2.10m lange Schaftenaar zijn professionele carrière in Spanje. Hij speelde toen, net als komend seizoen, in de tweede Spaanse divisie voor het inmiddels verdwenen Unión Baloncesto La Palma. Hij bleeft twee seizoenen bij de club.

In het seizoen 2012/13 voegde Schaftenaar zich bij BC Breogán, waar hij ook twee seizoenen zou blijven.

In de zomer van 2014 vetrok Schaftenaar naar Griekenland, waar hij op het hoogste niveau zou gaan spelen. Zijn eerste club was Rethymno, waar hij tot de zomer van 2018 zou blijven. Daarna stapte hij over naar Ifaistos Limnou, eveneens in de hoogste Griekse divisie.

De afgelopen twee seizoenen speelde Schaftenaar bij Ionikos Nikaias, eveneens in Griekenland, waarmee hij in zijn eerste seizoen promotie afdwong naar het hoogste niveau. Tijdens het afgelopen seizoen had Schaftenaar op het hoogste niveau gemiddeld 4,1 punten en 4,6 rebounds gescoord tot het seizoen onderbroken werd door de COVID-19 pandemie.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Nieuws