Connect with us

Dutch Basketball League

Rolf Franke coach van het jaar

Foto: Fiba.Basketball

Rolf Franke is de opvolger van Erik Braal als coach van het jaar. De Amsterdammer wist in zijn eerste jaar als eredivisie coach zijn ploeg naar de eerste plaats in de competitie te brengen, en daarnaast ook de NBB Beker te winnen.

Met 232 punten won Franke met overmacht. Nummers twee en drie, Herman van den Belt en Geert Hammink, eindigen op gepaste afstand met 102 punten en 67 punten.

Franke heeft in zijn team een sterke mentaliteit weten te kweken. Door met een kleine rotatie te spelen moet het team

Franke won met Zorg en Zekerheid Leiden dit seizoen de NBB Beker. Leiden ligt bovendien op ramkoers om in de play-offs hoge ogen te gooien. Franke speelt met een kleine rotatie waardoor Zorg en Zekerheid Leiden als een zeer hecht collectief opereert.

Franke speelde zelf 14 seizoenen in de Eredivisie. Op een erelijst met acht landstitels, vier NBB Bekers en één eindzege in de Final Four ontbrak echter nog een persoonlijke prijs. Die omissie is nu met overmacht goedgemaakt.

Vorig seizoen zaten er 74 punten verschil tussen winnaar Erik Braal en runner-up Herman van den Belt bij de verkiezing van de coach van het jaar. In 2014 en 2015 won Ivica Skelin de verkiezing met uitermate klein verschil van Sam Jones. In 2014 was de marge 1 punten, in 2015 vier punten.

Bron: Martin Hoekstra / basketballleague.nl

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Dutch Basketball League

%d bloggers liken dit: