Connect with us

Basketball Champions League

Round Up week 47: Nederlanders in het buitenland en voormalig DBL Spelers

In Round Up komen verschillende Nederlanders aan bod die in het buitenland actief zijn en voormalig DBL spelers die een goede of bijzondere prestatie hebben neergezet, een bijzondere mijlpaal bereikt hebben of waar andere interessante dingen over te melden zijn.

In deze editie zijn een groot deel van de Nederlanders die op hoog niveau in het buitenland spelen meegenomen, en een groot deel van de voormalig DBL-All Stars. Tevens zijn er in deze editie de gemiddeldes van het gehele seizoen gegeven en is er niet gelet op uitzonderlijke prestaties of andere bijzonderheden.

Nederlanders in het buitenland

Charlon Kloof

Charlon Kloof speelt nu voor het tweede jaar op rij in Spanje voor UCAM Murcia. Met deze ploeg komt hij uit in de hoogste Spaanse divisie en de Basketball Champions League. Hij haalt gemiddeldes van 8 punten, 3 rebounds en 2 assists in 20 minuten speeltijd.

Terrence Bieshaar

Bieshaar speelt voor CB Prat in de op één na hoogste spaanse divisie, de LEB ORO. Hij staat met deze club 18e van de 18 teams. In gemiddeld 14 minuten haalt Bieshaar 5 punten en 2 rebounds. Door het samenwerkingsverband tussen CB Prat en Joventut Badalona komt hij ook uit voor deze club in de hoogste spaanse divisie. In één wedstrijd voor Joventut haalde hij in 4 minuten één rebound en één turnover.

Kevin van Wijk

Kevin van Wijk speelt voor Ourense in de Spaanse LEB Oro. Met 5 overwinningen uit 10 wedstrijden staan zij op de 11e plaats. In gemiddeld 24 minuten in 9 wedstrijden haalde Van Wijk 7.4 punten, 3.2 rebounds en 1 assists.

Joey van Zegeren

Ook in de LEB Oro speelt Joey van Zegeren. Met Oviedo staat hij op de 6e plaats (6 overwinnningen, 4 nederlagen). Van Zegeren liep half november een blessure op die hem minimaal 3 weken aan de kant zal houden, maar in de 7 voorgaande wedstrijden haalde hij 15.6 minuten, 8 punten en 5.4 rebounds

Leon Williams

Op dit moment speelt ook Leon Williams in de LEB Oro, bij Castello. In 9 wedstrijden speelde hij gemiddeld 20 minuten waarin hij gemiddeldes haalde van 5.4 punten, 37% driepunters, 1.7 rebounds en 2.4 assists.

Nicolas de Jong

In 11 wedstrijden haalt Nicolas de Jong voor Boulazac (11e van 18 teams) in de hoogste Franse Divisie 26.6 minuten, 15.8 punten, 5.4 rebounds en 1.5 assists.

Nathan Kuta

Kuta, Europees kampioen onder 18 in de B Divisie, speelt voor het opleidingsteam van Limburg United in België, maar speelde ook al 8 wedstrijden in de hoofdmacht van dit team.

Hij haalde in de hoogste belgische divisie gemiddeld 8 minuten, 2.8 punten en 2 rebounds. Bij het B-team speelt hij 31 minuten, maakt hij 15 punten en pakt hij 10.5 rebounds per wedstrijd.

Keye van der Vuurst de Vries

Ook Keye van der Vuurst de Vries speelt bij een opleidingsteam in België. Bij het opleidingsteam van Filou Oostende (Gistel Oostende) haalt hij in 29 minuten de volgende gemiddeldes: 12 punten, 3.8 rebounds en 3.4 assists.

Thomas van der Mars

Deze zomer tekende international Thomas van der Mars bij Okapi Aalstar in de hoogste Belgische divisie. Op dit moment staat Okapi Aalstar 9e van 10 teams en haalt van der Mars de volgende gemiddeldes: 11.6 punten, 7.4 rebounds, en 1 assist.

Craig Osaikhwuwuomwan

De voormalig speler van onder andere Landstede, Donar en Aris begon het seizoen bij Bochum in de tweede duitse divisie, maar daar kreeg hij geen vast contract na het einde van zijn proeftijd. In 6 wedstrijden maakte hij 13 minuten en haalde hij 3.5 punten en 4.2 rebounds.

Roeland Schaftenaar

Schaftenaar speelde 2 wedstrijden voor Ionikos Nikalas in de hoogste Griekse Divisie, maar is inmiddels geblesseerd geraakt. In de twee wedstrijden die hij speelde maakte hij in 20 minuten 15 punten en pakte hij 6 rebounds.

Jordy Kuiper

Jordy Kuiper speelt voor Grindavik in de hoogste IJslandse divisie en speelde tot nu toe in 8 wedstrijden gemiddeld 33 minuten. In deze wedstrijden haalde hij gemiddeld 18 punten, 30% driepunters, 8.5 rebounds en 2.3 assists.

Yannick Franke

In Litouwen bij BC Pieno žvaigždės, de voormalige club van Lance Jeter, speelde Yannick Franke tot nu toe in in 7 wedstrijden 26 minuten per wedstrijd. Hierin maakte hij 13 punten (31% driepunters) pakte hij 4 rebounds en gaf hij 1.7 assists

Stefan Mladenovic

Mladenovic speelt op dit moment in Macedonie, bij Ohrid AV. Met 1 overwinning in 7 wedstrijden staat Ohrid AV op een 8e plaats van 10 teams. In deze 7 wedstrijden speelde hij 35 minuten waarin hij gemiddeldes had van 12 punten, 3 rebounds en 4.7 assists.

Henk Norel

In de hoogste spaanse divisie speelt Henk Norel bij CB Breogán. Op dit moment bezet Norel na twee overwinningen in 10 wedstrijden de 17e, op één na laatste plaats.  Op dit moment heeft Norel nog geen enkele wedstrijd gespeeld door een knieblessure die hem nog zeker tot Januari aan de kant zal houden.

 

 

Ex-DBL All-Stars in het buitenland

In deze serie volgen we een groot deel van de all-stars van de Dutch Basketball League die na hun carrière in Nederland een transfer naar het buitenland maakten.

Brandyn Curry

Brandyn Curry liep bij het Franse Le Portel (Hoogste divisie) na 4 wedstrijden een blessure op, maar heeft inmiddels weer 2 wedstrijden gespeeld. Na 6 wedstrijden heeft hij gemiddeldes van 26 minuten, 13 punten (33,3% 3pt), 4.8 assists en 1.7 rebounds.

Evan Bruinsma

Evan Bruinsma staat onder contract bij het Hongaarse Falco Vulcano, maar heeft op dit moment een rugblessure die hem minimaal 2 maanden aan de kant zal houden. Hij heeft tot nu toe 10 wedstrijden gespeeld waarin hij gemiddeld 30 minuten speelde en daarin 17 punten maakte, 5.8 rebounds pakte en 1.9 assists gaf

Carrington Love

Carrington Love speelt in België voor Kangoeroes Basket Willebroek samen met oud ZZ Leiden coach Paul Vervaeck. Love’s zijn gemiddeldes na 8 wedstrijden zijn 33.9 minuten, 17.8  punten (36,5% 3pt), 6 rebounds, 2.9 assists en 1.4 steals.

Chase Fieler

Chase Fieler speelt nu voor zijn tweede jaar bij het Belgische Filou Oostende. Met dit team staat hij bovenaan in de hoogste Belgische klasse en speelt hij in de Basketball Champions League. In gemiddeld 24 minuten haalt hij 10 punten, 4 rebounds en 2 assists.

Tim Blue

Tim Blue: speelt sinds 2012 bij Sharks Antibes uit de hoogste Franse divisie. Vlak voor kerst 2017 zakte Tim Blue door een bloedprop in zijn hersenen in elkaar. Hierdoor waren kort tijd  zijn rechterarm en been verlamd. Hij is inmiddels weer hersteld en heeft de volgende gemiddelde cijfers: 30 minuten, 13 punten, driepunters 48.6%, 5.5 rebounds en 2.3 assists.

David Bell

Dit seizoen speelt David Bell in Duitsland voor Giessen 46ers. In Augustus raakte hij geblesseerd aan zijn borstspier. De verwachting was dat deze blessure hem 4 maanden aan de kant zou houden, maar op 25 november speelde hij zijn eerste wedstrijd weer. In 16 minuten haalde hij 3 punten, 2 assists en een steal.

Patrick Richard

Patrick Richard, de oud speler van Matrixx Magixx Wijchen, speelt nu in de hoogste Australische divisie voor de New Zealand Breakers. In 11 wedstrijden had hij gemiddeld 24 minuten, 12,6 punten, 42% driepunters, 3.6 rebounds en 2.3 assists.

Josh Duinker

in de tweede Japanse divisie speelt Josh Duinker voor de Mumamoto Vorters. In 16 wedstrijden speelde hij 33 minuten en haalde hij gemiddeld 19 punten, 38% driepunters, 10.4 rebounds en 2.8 assists.

Danny Gibson

De voormalig ZZ-Leiden speler speelt op dit moment in de hoogste Franse divisie en speelde daar aan het begin van het seizoen als tijdelijke vervanger van Louis Campbell bij Antibes Sharks, de ploeg van Tim Blue. Medio Oktober stapte hij over naar Cholet Basket, eveneens in de hoogste Franse Divisie. Na drie competitiewedstrijden vertrok hij daar echter weer na teleurstellende resultaten. Op dit moment heeft Gibson nog geen nieuwe club kunnen vinden.

 

1 Comment

1 Comment

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    More in Basketball Champions League

    %d bloggers liken dit: