Connect with us

Donar

Samenvatting FIBA Europe Cup Speelronde 4

In de vierde speelronde van de FIBA Europe Cup speelden Donar Groningen en New Heroes uitwedstrijden in Turkije en Tsjechië en mocht ZZ Leiden thuis aantreden tegen het Turske Sakarya BSB.
De vierde speelronde was er eentje die, net als de eerste, zeer goede resultaten opleverde. Donar Groningen won ruim met 47-85, New Heroes maakte het nog spannend maar won (64-68) ook en ZZ Leiden sloot de speelronde na over time af met een 99-97 winst.

Donar Groningen

De start van de wedstrijd tussen Donar Groningen en Istanbul BBSK was niet veelbelovend. Ondanks dat Terrell Holloway en Damian Kulig, de twee beste mannen aan Turske zijde, net als vorige week tegen Pinar Karsiyaka gespaard werden had Donar in het begin nog meer moeite met de Turken dan sommige fans verwacht hadden.

Het interview met Coach Braal:

Door RTV Noord

De hoogtepunten (52 seconden) van de wedstrijd:

Door RTV Noord

Zorg en Zekerheid Leiden

Zoals in de voorbeschouwing al beschreven was het verschil met de vorige wedstrijd Jean Salumu. Waar ZZ Leiden in de uitwedstrijd met 13 punten verschil wist te winnen was het in de thuiswedstrijd een compleet ander verhaal. Na vier kwarten stond er een gelijke stand op het bord, waardoor er een verlenging gespeeld diende te worden.
Zorg en Zekerheid Leiden begon sterk aan de thuiswedstrijd tegen Sakarya BSB met drie fastbreaks, een tip-in van Mohamed Kherrazi en een driepunter van Worthy de Jong en plaatste zo een 11-0 run. Aan het eind van het kwart zakte de Leidse ploeg een klein beetje in, maar aan het eind van het eerste kwart was hier nog een voorsprong van 16-10 over. Ook het begin van het tweede kwart was weer voor Leiden. Door twee scores op rij liep het verschil opnieuw op tot 11 punten. Daarna kreeg Zorg en Zekerheid het iets lastiger, maar de voorsprong kon bijna tot het eind van het tweede kwart behouden worden, totdat de Turken één minuut voor rust de voorsprong overnamen. Na rust bouwden de Turkse mannen de voorsprong uit tot 13 punten na kwart 3. Door een sterk laatste kwart stond er uiteindelijk een stand van 82-82 op het scorebord in de vijf meihal. Omdat er in deze fase van de competitie in elke wedstrijd een winnaar moet komen moest er een overtime gespeeld worden. In de over time werd mede door 3 prachtige driepunters van Darius Thompson de uitslag bepaald op 99-97.

Met 3 winstpartijen en 1 verliespartij staat Leiden gedeeld eerste in de poule met Würzburg. Ze hebben genoeg aan 1 winstpartij om door te stoten naar de volgende ronde.

New Heroes Den Bosch

Na een wisselvallig eerste kwart nam Den Bosch, dat het zonder de geblesseerden Steven Cook en Jonathon Williams moest stellen, tegen Pardubice de leiding met 6 punten(13-19). In het begin van het tweede kwart nam deze voorsprong toe tot maximaal 9 punten. Deze voorsprong nam echter eind het van het tweede kwart weer af tot 3 tot Voorn een bonus vrije worp kreeg op een driepunter en hem raakte die zorgde voor een 29-36 ruststand. In het derde kwart nam New Heroes een voorsprong van 13 punten, maar trokken de wedstrijd niet definitief over de streep. In het laatste kwart kwamen de Tsjechen 2 maal op gelijke hoogte en werd het nog een spannend kwart. Uiteindelijk wisten de Bossche mannen een 64-68 overwinning uit het vuur te slepen.

Door de overwinning van Ironi Ness Ziona tegen Avtodor Saratov van 104-86 moet New Heroes de uitwedstrijd in Rusland én de thuiswedstrijd tegen de Israëli’s winnen zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Fiba Europe Cup.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Donar

%d bloggers liken dit: