Connect with us

Euromillions Basketball League

Shevon Thompson nieuwe center Filou Oostende

Foto: FIBA.Basketball

Filou Oostende heeft center Shevon Thompson aan de selectie toegevoegd als vervanger voor de aan de elleboog geopereerde Marin Maric.

De 26-jarige Jamaicaan speelde twee seizoenen op college voor George Mason University in Virginia. In de tijd dat hij speelde voor deze universiteit werd hij één maal gekozen tot het “all-conference 3rd team” en hoorde dus bij de 15 beste spelers van zijn conference.

Aan het begin van het huidige seizoen tekende de 2.13 meter lange center een contract voor het Turkse Istanbul BBSK tot hun uitschakeling in de FIBA Europe Cup. In deze competitie speelde hij één maal tegen Donar Groningen, waartegen hij 7 minuten in actie kwam. Toen duidelijk was dat zijn werkgever de volgende ronde niet ging halen werd de focus op de competitie gelegd en kwam hij in Europa niet meer in actie. In de kwalificatierondes had Thompson gemiddeldes van 17.3 punten en 10.0 rebounds.

Toen Istanbul Europees uitgeschakeld was werd het contract van Thompson ontbonden en ging hij aan de slag in de G-league, de ontwikkelingscompetitie van de NBA. Daar speelde hij voor Wisconsin Herd. In gemiddeld 20 minuten was hij er goed voor 11,5 punten, 8 rebounds en 0,6 assists. Ook de vorige seizoenen speelde hij in de G-league, bij Erie BayHawks en Raptors 905.

Thompson tekende bij Filou Oostende een contract tot het einde van dit seizoen. De titelverdediger van België heeft een optie om het contract te verlengen voor het seizoen 2019-2020.

Of Thompson volgend weekend al speelgerechtigd is in de duels tegen Brussels, hangt af van het feit of hij tijdig zijn werkvergunning en verblijfsvergunning krijgt. In de FIBA Europe Cup kan hij dit seizoen niet meer spelen omdat het niet toegelaten is na 28 februari nog spelers aan het roster toe te voegen.

3 Comments

3 Comments

  1. Pingback: Preview Europe Cup: Tweede kwartfinales | Basketbalnieuws

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Euromillions Basketball League

%d bloggers liken dit: