Connect with us

Euromillions Basketball League

Shevon Thompson ook volgend seizoen bij Filou Oostende

Foto: FIBA.Basketball

Filou Oostende heeft center Shevon Thompson nog een jaar aan zich weten te binden. Begin deze zomer werd de optie voor 1 seizoen in zijn contract gelicht.

Eind maart van dit jaar kwam Thompson naar de ploeg uit de Belgische kuststad als vervanger van de geblesseerd geraakte Marin Maric.

Dit seizoen speelde Thompson 25 wedstrijden (22 basisplaatsen) voor Oostende. In deze wedstrijden kwam hij gemiddeld 20 minuten in actie, waarin hij gemiddeldes had van 13 punten (74% 2punters), 6.7 rebounds en 0.96 blocks.

De 26-jarige Jamaicaan speelde eerder twee seizoenen op college voor George Mason University in Virginia. In de tijd dat hij speelde voor deze universiteit werd hij één maal gekozen tot het “all-conference 3rd team” en hoorde dus bij de 15 beste spelers van zijn conference.

Aan het begin van het afgelopen seizoen tekende de 2.13 meter lange center een contract voor het Turkse Istanbul BBSK tot hun uitschakeling in de FIBA Europe Cup. In deze competitie speelde hij één maal tegen Donar Groningen, waartegen hij 7 minuten in actie kwam. Toen duidelijk was dat zijn werkgever de volgende ronde niet ging halen werd de focus op de competitie gelegd en kwam hij in Europa niet meer in actie. In de kwalificatierondes had Thompson gemiddeldes van 17.3 punten en 10.0 rebounds.

Toen Istanbul Europees uitgeschakeld was werd het contract van Thompson ontbonden en ging hij aan de slag in de G-league, de ontwikkelingscompetitie van de NBA. Daar speelde hij voor Wisconsin Herd. In gemiddeld 20 minuten was hij er goed voor 11,5 punten, 8 rebounds en 0,6 assists. Eerder speelde hij ook al in de G-league, toen bij de Erie BayHawks en Raptors 905.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Euromillions Basketball League

%d bloggers liken dit: