Connect with us

Bundesliga

Silvano Poropat naar Bundesliga in ongewone constructie

Silvano Poropat keert terug naar de Bundesliga. In een ongewone constructie zal hij proberen Mitteldeutscher BC, de nummer 16 van de Basketball Bundesliga, van degradatie te redden. Poropat was tussen 2011 en 2015 ook al werkzaam voor de Duitse club.

Ondanks dat met Poropat een coach van kaliber word binnengehaald door de Duitse club, zal de huidige coach ook aanblijven. Aleksandar Scepanovic zal dus, ondanks de tegenvallende resultaten, nog steeds onderdeel zijn van de coachingstaff van het eerste team. Volgens de club was het de wens van Scepanovic zelf om iemand binnen te halen die het coachingsteam kon versterken. Deze nieuwe hoofdcoach is dus gevonden in de persoon van Poropat.

In 2012 leidde Poropat Mitteldeutscher BC (MBC) al naar promotie richting de Bundesliga en bleef in die competitie tot zijn vertrek in 2015. Daarna ging hij aan de slag als hoofdcoach bij Telekom Baskets Bonn en New Heroes Den Bosch.

De club geeft aan dat Scepanovic een stap achteruit zal doen voor Poropat: “Aleksandar Šćepanović heeft goed werk geleverd en ons in een redelijke uitgangspositie gebracht voor de strijd tegen degradatie”, aldus CEO Martin Geisler, “Aleksandar’s om een stap terug te doen naar de tweede rij, getuigt van zelfkennis. Iedereen in de club moet zijn ego achterover steken en alles doen voor de competitie. “

Aanstaande vrijdag, wanneer het MBC in Vechta een uitwedstrijd zal spelen, zal het nieuwe duo al langs de lijn staan.

Click to comment

Geef een reactie

More in Bundesliga

%d bloggers liken dit: