Connect with us

Euromillions Basketball League

Spirou Charleroi maakt eerste spelers voor het nieuwe seizoen bekend

Foto: FIBA.Basketball

Proximus Spirou Charleroi heeft gisteravond de eerste acht namen bekend gemaakt die volgend seizoen onderdeel zullen zijn van de selectie. Er zijn een aantal bekende namen die zullen terugkeren, en een aantal nieuwkomers die van andere Belgische ploegen de overstap maken richting Charleroi.

De selectie zal nog uitgebreid worden tot 12 personen. De club laat weten de vier overgebleven plekken te zullen invullen met nieuwe spelers en spelers van het afgelopen seizoen.

Eerste 8 namen selectie Spirou Charleroi 2019-2020:

NaamPositieLeeftijdLengteVorig seizoen
Ordane Kanda PG 22 1.84Kangoeroes Mechelen
Alex LibertSG291.94Spirou Charleroi
Noe BotuliSG191.92Filou Oostende
Haris DelalicSF/PF242.03Spirou Charleroi
Thomas CreppySF291.93Kangoeroes Mechelen
Yoeri SchoepenPF271.98Antwerp Giants
Axel HervellePF/C362.06Spirou Charleroi
Michael FusekC232.26Spirou Charleroi

Kanda, Botuli, Delalic en Fusek zijn binnengehaald voor de toekomst. Deze vier jonge talenten zullen dit jaar de kans krijgen bij Spirou om zich te ontwikkelen.

Bekende namen Alex Libert en Axel Hervelle spelen beide al geruime tijd voor de club uit Wallonië. De 36-jarige Hervelle kwam vorig seizoen terug naar België om zijn carriére in zijn thuisland af te sluiten. Eerder speelde hij onder andere voor Bilbao Basket en Real Madrid. Libert, een 29-jarige guard, speelt al zijn gehele carriére in België en doet dat sinds 2016 voor Proximus Spirou.

Yoeri Schoepen en Thomas Creppy speelden nog niet eerder voor Charleroi, maar maken de overstap van Antwerp Giants en Kangoeroes Mechelen richting Proximus Spirou. Schoepen werd het afgelopen seizoen met de Giants uit Antwerpen nog derde in de Basketball Champions League, waar hij van de 18 wedstrijden er 10 in de basis stond. De 29-jarige Creppy speelde de afgelopen twee seizoenen bij Mechelen, waar hij gemiddeld 24 minuten speelde en 7.3 punten per wedstrijd maakte.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Filou Oostende haalt talent terug van Okapi Aalstar | Basketbalnieuws

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Euromillions Basketball League

%d bloggers liken dit: