Connect with us

Euromillions Basketball League

Spirou Charleroi ontslaat voor de tweede keer dit seizoen zijn coach

Bron: FIBA.Basketball

Nadat eind November Brian Lynch al ontslagen werd bij Spirou Charleroi, is inmiddels zijn vervanger ook al de laan uitgestuurd. De 61-jarige Niksa Bavcevic, die in November een contract tekende tot 2020, zal de club per direct verlaten.

De club maakt bekend dat de spelersgroep niet meer achter de visie van de Kroaat stond. Vorige week bereikte de club uit Charleroi een dieptepunt door de nederlaag tegen Crelan Okapi Aalstar, de nieuwe club van coach Tony van den Bosch.

Bavcevic is tweevoudig Belgisch coach van het jaar en was onder andere coach bij Bergen en Pepinster. Onder zijn leiding verloor Charleroi tweemaal voor de beker tegen Oostende, waardoor een uitschakeling in die competitie een feit was. In de Euromillions Basketball League staat Charleroi op een derde plek, achter Telenet Giants Antwerp en Filou Oostende.

Assistenten Kristof Michiels en Pasal Angilis zullen tot het einde van het seizoen de coaching op zich nemen. Angilis was al eerder coach bij Spirou, en met deze ingreep hoopt het bestuur nog een rol van betekenis te kunnen gaan spelen in de play-offs.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Euromillions Basketball League

%d bloggers liken dit: