Connect with us

Nieuws

Stephen Domingo (ex-donar) op try-out basis bij NBA G-League team

Bron: FIBA.Basketball

Voormalig Donar Groningen speler Stephen Domingo heeft mogelijk weer een club gevonden voor het komende seizoen. Gisteren maakte de Lakeland Magic bekend dat de Amerikaan een van de spelers is die nog kans maakt op een contract.

De Lakeland Magic spelen in de NBA G-League, de ontwikkelingscompetitie van de NBA. Ze zijn verbonden aan NBA team Orlando Magic.

Gisteren maakte de Magic hun officiële roster voor het trainingskamp bekend. Van deze spelers zijn er twee spelers met een two-way contract (die kunnen gemakkelijk wisselen naar het NBA team), drie spelers van het afgelopen seizoen, twee spelers uit de NBA G-League Draft en twee spelers uit de NBA Draft. Daarnaast zijn er nog 4 spelers geselecteerd die deelnamen aan een open tryout die zich nu nogmaals mogen bewijzen voor een definitieve plaats in het team.

Stephen Domingo is dus een van de vier spelers die geselecteerd werden uit 250 deelnemers om zich bij het team te voegen. Later zal dus bekend worden of Domingo daadwerkelijk een contract krijgt.

Na zijn periode op college kwam Stephen Domingo in de zomer van 2017 voor het eerst naar Europa om professioneel Basketbal te spelen. Hij tekende een contract bij Donar Groningen en speelde in de FIBA Europe Cup en de voorrondes van de Basketball Champions League. In januari 2018 raakte Domingo ernstig geblesseerd aan zijn knie, waarna hij terugkeerde naar de Verenigde Staten om daar te revalideren. Hierna heeft hij geen professioneel contract meer getekend.

In 2012 speelde Domingo nog voor het nationale team van de Verenigde Staten op het WK onder 17, waar hij goud won.

Domingo heeft Nigeraanse roots, waardoor hij eerder deze zomer al in actie kon komen bij de voorselectie van het Nigeriaanse team, dat toen in voorbereiding was op het Wereldkampioenschap.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Nieuws

%d bloggers liken dit: