Connect with us

Donar

Talent van Filou Oostende en voormalig donar speler in voorselecties WK

Het overgrote deel van de landen die volgende maand zullen deelnemen aan het wereldkampioenschap in China heeft de voorselecties bekend gemaakt.

Waar de NBA-sterren vooral schitteren door afwezigheid, zijn er voor de volgers van de Nederlandse en Belgische competities twee bekende namen die voorbij komen.

Toptalent Amar Sylla kwam deze zomer over van Real Madrid en zal volgend seizoen voor het eerst in het shirt van Filou Oostende spelen. Gisteren kwam nog naar buiten dat de Senegalees geland was in België (zie foto), maar Sylla zal zeer waarschijnlijk weer snel vertrekken om op trainingskamp te gaan met het Senegalese team.

Coach Moustapha Gaye maakte vandaag de 24 namen bekend waaruit het team voor het WK geselecteerd zal worden. Naast Scylla zijn opvallende namen onder andere Tacko Fall, een 2.31m lange center die deze zomer een contract tekende bij de Boston Celtics, en Babacar Toure, die afgelopen herfst nog tegen Donar Groningen speelde in de voorronde van de Basketball Champions league.


Stephen Domingo met nummer 31

Een andere bekende naam is die van Stephen Domingo. De in de Verenigde Staten geboren Domingo is van Nigeriaanse afkomst en is nu opgenomen in de voorselectie van het Nigeriaanse team.

Na zijn periode op college kwam Stephen Domingo in de zomer van 2017 voor het eerst naar Europa om professioneel Basketbal te spelen. Hij tekende een contract bij Donar Groningen en speelde in de FIBA Europe Cup en de voorrondes van de Basketball Champions League. In januari 2018 raakte Domingo ernstig geblesseerd aan zijn knie, waarna hij terugkeerde naar de Verenigde Staten om daar te revalideren.

In 2012 speelde Domingo nog voor het nationale team van de Verenigde Staten op het WK onder 17, waar hij goud won.

Op 22 Juli speelde Nigeria al een oefenwedstrijd tegen de Dominicaanse Republiek. Domingo had een basisplaats en scoorde 16 punten (4/6 3 punters). Op dit moment is het team in de Verenigde Staten op trainingskamp.

2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: Stephen Domingo (ex-donar) op try-out basis bij NBA G-League team | Basketbalnieuws

  2. Pingback: Einde seizoen voor Stephen Domingo (ex Donar) | Basketbalnieuws

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Donar

%d bloggers liken dit: