Connect with us

Nieuws

Teddy Gipson wint Amerikaanse Big 3 competitie

Teddy Gipson, afgelopen twee seizoenen actief bij Donar Groningen, nam deze zomer met het team “Triplets” deel aan de Big 3 competitie in Amerika. Deze competitie van rapper Ice Cube is een eigen vorm van het 3×3 Basketbal waar gemiddeld 13.000 toeschouwers op af komen.

Afgelopen nacht won Triplets de finale ten koste van “Killer 3’s” met 50-39.

Teamfoto met o.a. Teddy Gipson (2e v.r.) na de BIG 3 winst.

Gipson kwam in het gehele seizoen 6 wedstrijden, waarin hij tot cijfers kwam van in totaal 19 punten, 4 rebounds, 11 assists, 3 steals en 1 block. Daarnaast schoot hij 60 procent van zijn driepunters raak (3 uit 5) en scoorde hij één vierpunter. Ter vergelijking, topscorer Joe Johnson had 175 punten dit toernooi. Nummer 2 Amar’e Stoudemire had 134 punten.

Een

Teamgenoten uit de NBA

Gipson speelde onder andere samen met voormalig NBA spelers Joe Johnson, Al Jefferson en Jannero Pargo. Joe Johnson, gekozen tot meest waardevolle speler van dit BIG 3 seizoen, heeft zeventien seizoenen in de NBA gespeeld en werd zeven keer gekozen tot All-Star. In zijn carriere speelde hij voor Boston, Phoenix, Atlanta, Brooklyn, Miami, Utah en Houston.

Al Jefferson heeft er veertien seizoenen op zitten in de NBA voor Boston, Minnesota, Utah, Charlotte en Indiana. Jannero Pargo speelde elf seizoenen in de Noord-Amerikaanse competitie voor Los Angeles Lakers, Toronto, Charlotte, Chicago, New Orleans, Atlanta en Washington.

Ook de coach van het team is een bekende in het Amerikaanse basketbal. Lisa Leslie is de eerste vrouw in de WNBA die een dunk maakte. Ook werd ze driemaal verkozen tot MVP van de WNBA en werd ze tweemaal kampioen in twaalf seizoenen. Sinds 2015 behoort ze tot de Naismith Memorial Basketball Hall of Fame.

Gipson en Nederland

Gipson begon zijn carrière in Nederland bij Amsterdam waar hij mee kampioen werd en op Europees niveau speelde. In 2015 keerde Teddy terug naar Nederland om voor Donar Groningen te spelen en wist daar een kampioenschap, een beker en een supercup te winnen.

Afgelopen seizoen speelde Gipson voor Donar in totaal 60 wedstrijden. Hierin stond hij gemiddeld 25.4 minuten op het parket. Hierin kwam hij tot 10.8 punten, 3.5 rebounds en 2.9 assists.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Nieuws

%d bloggers liken dit: