Connect with us

Donar

Tegenvaller voor FIBA Europe Cup tegenstander Donar Groningen

Dinamo Sassari, tegenstander van Donar Groningen in de FIBA Europe Cup, zal het de rest van het seizoen moeten stellen zonder Scott Bamforth. De Amerikaanse spelverdeler liep in het competitieduel in de Serie A tegen
Pallacanestro Cantù een knieblessure op.

Met nog een paar seconden te gaan in een zeer sterke wedstrijd van Bamforth liep hij zijn blessure op. In de 88-97 overwinning tegen Cantù haalde hij nog 24 punten, 9 rebounds en 4 assists, maar kon de wedstrijd niet eindigen. Vandaag laat de club weten dat de shooting guard dit seizoen niet meer in actie zal komen, omdat na nader onderzoek bleek dat Bamforth een gescheurde linker kruisband heeft opgelopen. Om hiervan te kunnen herstellen zal hij een operatie moeten ondergaan.

De Amerikaan, die voornamelijk in Spanje en Italië actief is geweest was in de nationale competitie én in de FIBA Europe Cup topscorer voor de Italiaanse club met 19 punten (Serie A) en 13 punten (FIBA Europe Cup) gemiddeld.

In de wedstrijd in Groningen tegen Donar kwam Bamforth van de bank en maakte hij in 15 minuten maar 5 punten. Daarnaast pakte hij wel 6 rebounds.

Zeer waarschijnlijk zal de club snel een vervanger contracteren.

Video van DinamoTV om Bamforth een hart onder de riem te steken.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Tyrus McGee naar tegenstander Donar Groningen | Basketbalnieuws

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Donar

%d bloggers liken dit: