Connect with us

NBA

Timberwolves ontslaan Tom Thibodeau

Bron: FIBA.Basketball

De Minnesota Timberwolves hebben hun coach en technisch directeur Tom Thibodeau ontslagen.

De timing van het ontslag is wat bijzonder, aangezien Thibodeau afgelopen nacht en afgelopen vrijdag nog overwinningen tegen de Los Angeles Lakers en Orlando Magic. Assistent-coach Ryan Saunders zal de coaching tijdelijk op zich nemen. Algemeen directeur Scott Layden zich zal bezighouden met de taken die Thibodeau had als technisch Directeur

Thibodeau begon voor het seizoen 2016-2017 in Minnesota, nadat hij daarvoor vijf jaar coach was bij de Chicago Bulls. Uiteindelijk won Thibodeau 97 wedstrijden als coach in Minnesota en verloor hij er 107 (dit seizoen 19-21).

We willen Tom bedanken voor zijn inzet en wensen hem het allerbeste in de toekomst.

Dit soort beslissingen zijn nooit gemakkelijk, maar we voelden dat dit nodig was om vooruitgang te boeken met onze organistatie

Eigenaar Glen Taylor van de Minnesota Timberwolves tegen NBA.com

ESPN journalist Adrian Wojnarowski weet te melden dat Thibodeau het nieuws niet verwachtte en dat eigenaar Glen Taylor al vervangers op het oog heeft. Eveneens voormalig Chicago Bulls coach Fred Hoiberg, twee maanden geleden ontslagen, komt in aanmerking om de vrijgekomen posititie in het management op te vullen.

Ook weet Wojnarowski te melden dat de huidige Philadelphia 76ers assistent Monty Williams en ESPN Analist Chauncey Billups eventueel in aanmerking zouden kunnen komen voor de functie van hoofdcoach.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in NBA

%d bloggers liken dit: