Connect with us

Nieuws

Ton Boot benoemd als erelid NBB

Foto: FIBA.Basketball

Op het Museumplein in Amsterdam ontving Boot maandagmiddag voorafgaand aan de opening van het WK 3×3. In zijn carrière als speler werd hij 5 maal kampioen en speelde 148 interlands voor Nederland. Als coach wist hij 15 maal een Nederlandse titel in de wacht te slepen. Daarnaast is hij 7 maal verkozen tot de beste coach van Nederland en 1 maal als beste coach volgens NOC NSF in 2004.

Als coach won hij 828 van de in totaal 1179 wedstrijden op het hoogste niveau. Als speler zette hij een puntenrecord van 53 punten in een wedstrijd neer, een record dat bijna 20 jaar op zijn heeft gestaan.

Sinds 2008 schrijft hij columns in De Telegraaf en in 2009 kwam een biografie over hem uit, genaamd “Ton Boot, bezeten”. Daarnaast werd er in 2005 al een documentaire aan hem gewijd door de NOS “De Kampioenenmaker”.

Boot is de zesde man die de titel erelid mag dragen. Dick Schmüll, Piet Brouwer, Piet Storm, Jan Barteling en Mart Smeets gingen hem al voor. Boot is wel de eerste speler en eerste coach die uitgeroepen word tot erelid.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Nieuws

%d bloggers liken dit: