Connect with us

Zeeuw en Zeeuw Feyenoord Basketbal

Toon van Helfteren naar Feyenoord Basketbal

Foto: FIBA.Basketball

Toon van Helfteren, de afgelopen vijf jaar bondscoach van het Nederlands team, is aangesteld als coach bij Feyenoord Basketbal. Vanaf augustus 2019 zal hij aan de slag gaan hoofdcoach bij de club uit Rotterdam, waar hij een contract tekende voor twee jaar met een optie voor nog een jaar.

Als speler kwam de 68-jarige Van Helfteren uit voor het Delftse Punch en voor Leiden. Na zijn carrière van meer dan 15 seizoenen, waarin hij 207 interlands speelde voor het Nederlands team, ging hij aan de slag als coach.

Na één seizoen in Den Bosch te coachen ging hij naar BC Virtus Werkendam. Ook daar bleef hij één seizoen, waarna hij terugkeerde naar Den Bosch, om daar vier seizoenen de leiding te hebben. Via Amsterdam en Rotterdam (beide één seizoen) ging Van Helfteren naar Leiden, waar hij zes seizoenen aan het roer stond. In 2003, 2010, 2011 en 2012 werd van Helfteren coach van het jaar van de Nederlandse eredivisie.

Daarnaast was Van Helfteren nog tweemaal bondscoach. In de periodes 1993-1997 en 2013-2019 coachte hij het nationale team maarliefst 129 keer. Van Helfteren is als coach én als speler recordhouder op dit gebied.

In een persbericht van Feyenoord Basketbal reageert Van Helfteren op zijn nieuwe baan: “Ik vind het fantastisch om weer dagelijks met een team op het hoogste niveau te gaan werken en er liggen hier grote mogelijkheden. De huidige plaats op de ranglijst is een uitzondering. Ik wil me in het eerste jaar gaan mengen in de strijd om de vijfde plaats, maar daarna moet de top vier in beeld komen.”

Ook technisch directeur Armand Salomon reageert: “Rotterdam heeft in de voorgaande seizoenen een heel mooie ontwikkeling laten zien. Helaas is dat dit seizoen anders. Met de komst van Toon halen we veel ervaring binnen. Daarnaast hoef ik niemand uit te leggen dat Toon in alle opzichten een man met ‘exposure’ is. Rotterdam en Toon passen in veel opzichten goed bij elkaar. We gaan samen vast hele mooie stappen zetten.”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Zeeuw en Zeeuw Feyenoord Basketbal

%d bloggers liken dit: