Connect with us

Zeeuw en Zeeuw Feyenoord Basketbal

Trevor Setty verlaat Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball

Trevor Setty (29) verlaat Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. De forward kreeg onlangs een prachtig aanbod vanuit de Verenigde Staten, dat hij ‘a once in a lifetime opportunity’ noemt. 

Aanstaande woensdagavond zal hij na de trainingswedstrijd tegen Lokomotief in het Topsportcentrum aan zijn teamgenoten en aan de fans, die hierbij zijn uitgenodigd, zijn vertrek nader toelichten. 

Setty speelde seizoen 2017-2018 voor het eerst in Rotterdam. Daarna vertrok hij naar Luxemburg om samen te spelen met zijn jongere broer, maar in oktober was hij alweer terug. Setty speelde in het afgelopen seizoen 27 wedstrijden en kwam daarin gemiddeld tot 14.5 punten. 

Het bestuur van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord betreurt zijn vertrek. “Trevor is een fantastische kerel met het groot hart. Hij was buiten wedstrijden om actief in maatschappelijke projecten als Playing for Success en kon bij voorbeeld gewoon bij een jonge fan op school langskomen om zijn spreekbeurt over basketbal kracht bij te zetten. Ik ga hem persoonlijk heel erg missen en heel veel mensen met mij,” aldus Paul de Vos, algemeen directeur bij de club. 

Trevor Setty is in de tijd dat hij in de Maasstad basketbalde, een echte Rotterdammer geworden. Een uitstapje bij de start van vorig seizoen naar Luxemburg beviel hem met name slecht omdat hij de stad miste. “Ik was toen dolblij dat ik weer in Rotterdam mocht spelen en was zeker van plan mijn tweejarig contract uit te dienen. Ik ben dankbaar dat het management wil meewerken aan de ontbinding van mijn contract want er komt nu iets heel moois voorbij, waardoor ik van heel dichtbij de NBA kan meemaken.” 

Setty schreef mooie woorden in een bericht dat in zijn geheel op de Facebook-site van de club te lezen is. Het begint als volgt: “My time with Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball and the phoenix city of Rotterdam has come to a finished chapter. I’m saddened by its abrupt ending (yet excited for the next opportunity) and will forever hold a large piece of my heart dedicated to this city and the people I have embraced through my time here. I have been blessed throughout my travels with beautiful people and here are some of the best.“

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Zeeuw en Zeeuw Feyenoord Basketbal

%d bloggers liken dit: