Connect with us

Orange Lions

Uitgangsposities WK-kwalificatie voor de laatste speelronde

Orange Lions

In de poule van de Orange Lions wonnen Litouwen (69-78 in Nederland), Polen (69-77 in Kroatië) en Italië (75-41 van Hongarije) hun wedstrijden. Hierdoor kunnen Kroatië, Hongarije en Nederland zich niet meer plaatsen voor het WK en gaan Litouwen, Italië en Polen naar het WK in China in augustus en september 2019.

Tussenstand Poule J

Slovenië, Montenegro en Letland

In poule I zijn Spanje en Turkije al geplaatst en zijn Ukraïne en Slovenië (van NBA rookie Luka Doncic) uitgeschakeld. Montenegro en Letland gaan in een onderling duel maandag uitmaken wie naar China zal gaan afreizen. Montenegro heeft tot nu toe één wedstrijd meer gewonnen en heeft dus het voordeel.
De wedstrijd zal maandag om 19:00 beginnen in Montenegro. De vorige confrontatie, toen in Letland, werd gewonnen door Montenegro met 75-84. Om door te gaan, moet Letland daarom met minimaal 9 punten winnen, omdat er bij gelijke stand eerst gekeken wordt naar onderling resultaat.

Tussenstand Poule I

Rusland en Finland

In poule K zijn Frankrijk en Tsjechië zeker van plaatsing voor het WK, Bosnië en Herzegovina en Bulgarije zijn uitgeschakeld en Finland en Rusland strijden om de laatste plek. Ook deze plek wordt bepaald door middel van een onderling duel.
Aanstaande zondag om 14:00 gaan de Finnen op bezoek in Rusland. De vorige wedstrijd tussen de landen werd gewonnen door Rusland met 75-77. De Letten zullen dus met meer dan 2 punten moeten winnen om door te gaan.

Tussenstand Poule K

Servië, Georgië en Israël

In poule L zijn Griekenland en Duitsland reeds geplaatst, is Estland uitgeschakeld en strijden Israël, Georgië en Servië om de laatste kwalificatieplek. Servië heeft een voordeel, omdat ze 6 wedstrijden hebben gewonnen en Israël en Georgië beide 5 wedstrijden hebben gewonnen. Servië en Israël nemen het zondag om 16:00 in Servië tegen elkaar op. Bij winst van Servië zijn ze geplaatst voor het WK en zijn Georgië en Israël uitgeschakeld. Georgië en Estland spelen ook zondag om 16:00.
Bij winst van Israël op Servië moet Georgië met een verschil van 44 minus het aantal punten winst van Israël op Servië winnen om Servië voorbij te gaan.
Het doelsaldo van de wedstrijden tussen de teams die nog kans maken op de kwalificatieplek is als volgt: Georgië -48, Israël +2 en Servië+46.

Tussenstand Poule L

Bron tussenstanden: Fiba

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Orange Lions

%d bloggers liken dit: