Connect with us

FIBA Europe Cup

Unet Holon plaatst zich voor halve finale Europe Cup na unicum

Foto: FIBA.Basketball

Dinsdagavond is de eerste terugwedstrijd van de kwartfinales gespeeld in de Fiba Europe Cup. De wedstrijd tussen Alba Fehervar en Unet Holon bleek uiteindelijk een zenuwslopende wedstrijd te worden.

De heenwedstrijd werd eenvoudig gewonnen door het Israëlische Unet Holon met 96-63, waardoor er geen vuiltje aan de lucht leek. Ook na de eerste helft in de terugwedstrijd dinsdagavond leek er niets aan de hand met een stand van 42-33. Echter bleken de Hongaren extra energie te hebben gevonden en stond het na 40 minuten, net als in Israël, 96-63.

Unet Holon won de verlenging uiteindelijk met 5-11, waardoor er toch 101-74 op het scorebord kwam te staan. Over de 2 wedstrijden heeft Unet Holon daardoor met 164-170 gewonnen.

Sterkhouders van Alba Fehervar waren Jordan Heath met 18 punten en 7 rebounds en Allerik Freeman met 19 punten. De beste speler aan de kant van Unet Holon was Corey Walden met 24 punten en 8 rebounds.

De grote man aan de Hongaarse kant, Jordan Heath, is de broer van Josiah Heath die in het seizoen 2015-2016 voor Aris Leeuwarden uitkwam.

Video’s en statistieken kunt u hier vinden.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in FIBA Europe Cup

%d bloggers liken dit: