Connect with us

Den Helder Suns

Van Vliet DBL rookie van het jaar

Den Helder Suns guard Boy van Vliet is uitgeroepen tot Rookie van het Jaar. De 24-jarige guard maakte dit seizoen zijn debuut voor Den Helder Suns, nadat hij in de Verenigde Staten had gespeeld.

De 194 cm lange Nederlandse combo guard kwam de laatste twee seizoenen uit voor Dallas Baptist University in de Amerikaanse college competitie (NCAA Division II). Dit seizoen heeft Van Vliet gemiddeldes van 14 punten, 4 rebounds en 2 assists. Daarnaast maakte de 24-jarige dit seizoen ook al zijn debuut in het Nederlands team.

Van Vliet kreeg van de coaches en de aanvoerders van de DBL-teams en een select gezelschap journalisten in totaal 199 punten. Dat waren er 82 meer dan de nummer twee in de verkiezing, Jito Kok van Dutch Windmills Dordrecht. Shane Hammink van Donar kreeg als nummer drie 90 punten.

Het is voor het tweede jaar op rij dat Den Helder de Rookie of the Year levert. Vorig seizoen viel de eer te beurt aan Boyd van der Vuurst de Vries. Na Erik van der Sluis (1993) en Tjoe de Paula in 2002 is Van Vliet de vierde Helderse beste debutant op het hoogste niveau.

Bron: Martin Hoekstra / basketballleague.nl

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Den Helder Suns