Connect with us

Donar

Vernon Taylor vertrekt naar Zwitserland

De Amerikaanse Vernon Taylor vertrekt bij Donar Groningen. Hij maakt de overstap naar het Zwitserse Union Neuchâtel.

Vernon Taylor speelde in de Amerikaanse NCAA bij Spartanburg Methodist College en in Alabama bij de Troy University Trojans. 

Vernon Taylor (33, guard, 191 cm) “heeft een geweldige ervaring”, aldus het persbericht van de club. Hij speelde eerder in de Libanese, Finse, Bulgaarse, Poolse, Cypriotische, Belgische en Nederlandse competitie.

“Levendig en altijd agressief”

Vernon Taylor speelde het afgelopen seizoen bij Donar Groningen. In 16 wedstrijden kwam hij tot gemiddeldes van 8.06 punten, 2.31 assists en 2.54 rebounds in de Dutch Basketball League. Hij speelde ook in zes FIBA Europe Cup-wedstrijden, waarin hij gemiddeld 5.2 punten, 2 assists en 2,56 rebounds had.

In 2015-2016 speelde hij onder leiding van de huidige coach van Union Neuchâtel, Daniel Goethals, bij de Kangeroes Willebroek in de Belgische eerste klasse. De Belgische coach geeft zijn mening over deze speler: “Ervaren guard, hij zal de taak hebben om onze jonge garde te helpen. Hij is een speler die mental en fysiek top is. Hij is zeer aanwezig en altijd agressief op het veld, daarnaast zal hij ons in staat stellen om nog meer snelheid in ons spel te ontwikkelen. ”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Donar

%d bloggers liken dit: