Connect with us

Donar

Voormalig Donar speler Smith naar Zweden

Andrew Smith, in het seizoen 2016-2017 spelend voor Donar Groningen, is van club gewisseld. Nadat hij het seizoen begon bij Jurmala uit Letland, is hij nu vertrokken naar Zweden om voor Jämtland Basket te gaan spelen.

Jämtland begon het seizoen met veel jonge spelers die debuteerden op het hoge niveau, maar heeft nu naar eigen zeggen toch meer ervaring nodig. Nadat Evariste Shonganya gebleseerd raakte vond de club het zeker nodig dat er een extra speler toegevoegd moest worden. Volgens de club is de komst van Smith langdurig doordacht.

Met de komst van Smith heeft Jämtland niet alleen een vervanger binnen voor Shonganya, maar ook iemand die samen met hem kan spelen wanneer hij terugkeert. Als de playoffs beginnen kan dit van grote waarde zijn. De club denkt met Smith de ambitie van een top 4 plaats nog steeds waar te kunnen maken.


Andrew is een extreem atletische speler die zowel verdedigend als aanvallend uit de voeten kan. Hij speelde eerder ook al op hoog niveau en met winnende teams tijdens zijn carrière.

Coach Gehrke over Andrew Smith

Smith liet de club een bescheiden indruk achter, terwijl hij wel zijn behoefte kenbaar maakte om een grotere rol te spelen binnen het team. Vooral zijn bescheidenheid vind de club belangrijk bij een speler die tijdens het seizoen het team komt versterken.

Ik denk dat het kiezen van Jamtland op dit moment in mijn carrière een geweldige kans zal zijn om mijn basketbalcarrière naar een hoger niveau te tillen. Ik heb goede dingen gehoord over het land en de competitie Ik ben enthousiast om naar Zweden te komen. Ik had een aantal goede gesprekken met de coach en sommige spelers die me het gevoel gaven dat mijn talenten zwaar zouden worden tentoongesteld en ik voel me erg op mijn gemak met de situatie waarin ik hier terecht kom. Ik kijk er naar uit om het team en de fans te leren kennen!

Andrew over de keuze om naar Jämtland te komen
Andrew Smith Highlights

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Donar