Connect with us

Euromillions Basketball League

Vrenz Bleijenbergh blijft bij Antwerpen.

Vrenz Bleijenbergh blijft bij Telenet Giants Antwerpen. Het 18-jarige Belgische talent ondertekende een contract tot 2023 bij de Belgisch Bekerwinnaar.

Bleijenbergh speelde afgelopen seizoen 34 wedstrijden in het shirt van het eerste team van Telenet Giants Antwerpen, waarvan 5 in de Basketball Champions League. In de Champions League speelde gemiddeld 5.1 minuten waarin hij gemiddeld 0.6 punten en 0.8 rebounds behaalde. In de Belgische competitie speelde hij gemiddeld 8.1 minuten en haalde 1.6 punten, 1.3 rebounds en 0.7 rebounds per wedstrijd.

Deze zomer speelde hij met het Belgische onder 20 team op de Europese Kampioenschappen in de B divisie. Hierin bereikten de Belgen de derde plek wat hen promotie naar de A divisie opleverde. Vrenz speelde in de 7 wedstrijd gemiddeld 24.6 minuten. Hierin kwam hij tot 9.3 punten, 6.6 rebounds en 5.6 assists per wedstrijd. Daarnaast werd hij verkozen in het All Star team van de B divisie.

Bleijenbergh is samen met Hans Vanwijn, Dave Dudzinski, Vic Sanders en Dennis Donkor een van de weinigen die terugkeert bij de Antwerpse club. Na het succes van het afgelopen seizoen in de Basketball Champions League vertrok een groot deel van de selectie. Sterkhouders als Paris Lee en Ismaël Bako vertrokken naar betere competities, net als coach Roel Moors.

Nieuwkomers Vincent Kesteloot, Tramaine Isabell, Owen Klassen, Ibrahima Fall Faye en Roby Rogiers zullen, samen met de tot hoofdcoach gepromoveerde Christophe Beghin, er voor proberen te zorgen opnieuw de Basketball Champions league te behalen.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Euromillions Basketball League

%d bloggers liken dit: