Connect with us

FIBA Europe Cup

Wedstrijd FIBA Europe Cup in poule Landstede Hammers eindigt in reglementair verlies

De wedstrijd tussen Ironi Ness Ziona en Kapfenberg Bulls, in de poule van Landstede Hammers Regio Zwolle, is officieel geëindigd in een reglementair, 20-0, verlies voor Kapfenberg Bulls.

De FIBA zocht eerder naar een oplossing en een nieuwe datum voor de wedstrijd, maar doordat Ironi Ness Ziona al geplaatst is voor de tweede groepsfase en Kapfenberg Bulls al uitgeschakeld is doet het resultaat van de wedstrijd tussen deze twee teams er niet meer toe en is er voor gekozen om de wedstrijd niet meer te spelen.

De wedstrijd stond gepland voor 13 november, maar de ploeg uit Oostenrijk wilde niet afreizen naar Israël vanwege de onveilige situatie op dat moment. Op 12 november werden er in Israëlisch staatsgebied raket- en mortierschoten gelost, waardoor de Oostenrijkers het gebied niet veilig genoeg vonden om af te reizen naar Israël. De hal is slechts 40 kilometer van de Gazastrook en het beoogde hotel van de Bulls slechts 16 kilometer. Het Oostenrijkse ministerie van Buitenlandse Zaken schrijft voor dat het gebied met een omtrek van 80 kilometer van de Gazastrook onveilig is.

Landstede Hammers speelt vanavond thuis tegen Ironi Ness Ziona. De wedstrijd begint vanavond om 19.30 en livestats zijn hier te volgen en beelden zullen te zien zijn op de youtubepagina van FIBA.

De Israëlische ploeg is de tenue’s vergeten, daardoor zou het kunnen zijn dat de wedstrijd later van start gaat dan gepland.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in FIBA Europe Cup