Connect with us

FIBA Europe Cup

ZZ Leiden tegenstander stelt nieuwe coach aan

Het Italiaanse Dinamo Sassari heeft een nieuwe coach aangesteld. De tegenstander van Zorg en Zekerheid Leiden in de FIBA Europe Cup doet dit na het vertrek van hoofdcoach Vincenzo Esposito.

Esposito verlaat de club per direct vanwege persoonlijke problemen. De coach had nog een tweejarig contract met de club. De timing is voor de club bijzonder slecht, aangezien vrijdag al de wedstrijd tegen FIBA Europe Cup winnaar Venetië op het programma staat voor de Final 8 van de Italiaanse beker.

De voormalig Italiaans international Gianmarco Pozzecco zal per direct de taken van Esposito overnemen.
Pozzecco word gezien als een van de beste Italiaanse point-guards ooit en speelde het merendeel van zijn carrière in zijn thuisland voor Varese. De 84-voudig international won op de Olympische spelen van 2004 een zilveren medaille.

De 39-jarige coach tekende in maart 2018 een contract met Fortitudo Bologna, dat uitkomt in de Italiaanse serie A2 (één na hoogste niveau). Op 7 juni 2018 maakte hij bekend niet verder te gaan bij de club uit Bologna. Deze clubs was Pozzecco onder andere hoofdcoach voor KKCedevita Zagreb en Varese, in de vorige ronde tegenstander van Donar Groningen in de FIBA Europe Cup.

Click to comment

Geef een reactie

More in FIBA Europe Cup

%d bloggers liken dit: